TER BRUGGE

B&B JABBEKE
info@terbruggejabbeke.com
STATIONSSTRAAT 119
8490   JABBEKE
00 32 (0)50 812 771
Ter Brugge is gelegen aan fietsknooppunten 40 & 93 aan de nieuwe Stalhillebrug. Van hieraf kan je naar Brugge langsheen het kronkelende en romantische kanaal met aan beide zeiden een jaagpad.
Rondom dit kanaal kan je kennis maken met de polders waarin verschillende natuurgebieden gekapseld zijn. Dichtbij is er "de Schobbejak" en "Kwetshage". Iets verder heb je "de Meetkerkse Moeren" Bij het fietsen naar Brugge is er een eerste rustpunt in restaurant "Nieuwege".
Wie de richting Oostende neemt komt na een 5 tal km aan het historische sluizencomplex beschermd als dorpsgezicht  in een kanalensite alwaar je kan genieten van een versnapering of drankje in "'t Spaans Tolhuis"
N E W S  L E T T E R
BRUGSE OMMELAND © Copyright 2020 Ter Brugge 14 12 2020
HET KANAAL VAN OOSTENDE NAAR BRUGGE.
Tussen Oostende en Brugge loopt dit kanaal gedeeltelijk in de historische bedding van de Ieperlee. Reeds in 1166 werd een eerste kanalisatie uitgevoerd. De bron van de Ieperlee ligt op de flanken van de Kemmelberg. Tot rond de 10de eeuw, stroomde het water zelfstandig naar de zee, oostelijk van Diksmuide en via Oostende naar Brugge.
Het krekengebied rond Oostende en het Zwin bij Brugge en zo ontstondwaren twee zeemondingen. Later werd zij gekanaliseerd  het Kanaal van Nieuwpoort naar Plassendale, die dan terug verbinding maakt met het Kanaal Oostende-Brugge.
FOTOS BRUGSE OMMELAND
In het Brugse Ommeland vindt je historische landschappen en verborgen plekken. Kastelen (Kasteel van Loppem met een doolhof) en abdijen (Abdij van Zevenkerken voor een boswandeling of een boterham in het cafetaria),mysterieuze plekken in het bos (Maskobos in Jabbeke met speelruimte voor de kinderen), natuurdomeinen met een militair kantje (Vloethemveld met een militair verleden), een dorp met kerk met een lang verleden (Stalhille 1240) of zijn kunstschatten (Permekemuseum Jabbeke)

De gasten van B&B Ter Brugge kunnen voor aankomst fietsen huren, zodat deze ter beschikking zijn bij aankomst of tijdens hun verblijf. Vraag vrijblijvend informatie:
info@terbruggejabbeke.com
De polders zijn het grootste deltagebied van België. Ze ligt achter de duinen tot gemiddeld een vijftiental kilometer landinwaarts en wordt, zoals de naam het zegt, gevormd uit polders. De bodem bestaat er hoofdzakelijk uit klei, zand en veen.

Brugse Ommeland ontdekken met de fiets

TER BRUGGE als ideale uitvalsbasis om het Brugse ommeland te verkennen met de fiets.

FIETSVERHUUR

DE POLDERS: een uniek landschap om te ontdekken

Tips voor een bezoek aan het Brugse Ommeland
Logeren in het brugse ommeland
Reseliva reserverings module & Channel Manager